sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Juustosämpylöitä

Moi! Tällä kertaa tein juustosämpylöitä pitkästä aikaa jotain leivontajuttua tännekin. Joten eiköhän siirrytä ohjeeseen. :) Ohjeen mukaan pitäisi tulla 24 kappaletta.

Sämpylätaikina:
5dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
50g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivhiivaa
1rkl sokeria
½rkl suolaa
50g sulaa voita tai ½dl öljyä
12dl sämpyläjauhoa

Päälle:
Juustoraastetta

Laita ensin neste kulhoon ja liota hiiva sinne, sekoita vähän. Lisää sokeri ja suola ja sekoita. Lisää vähitellen jauhoa ja kunnes et pysty sekoittamaan niin laita toinen käsi taikinaan ja sekoita kädellä, taikina on valmis kunnes se ei tartu pohjaan ja käsiin. Laita liina kulhon päälle ja pistä lämpimään paikkaan. Anna sen kohota 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Kun taikina on kohonnut pyöritä taikinasta palloja ja laita niitä pellille. Kohota 10 minuuttia ja kostuta ne vedellä ja laita juustoraaste päälle. Anna olla uunissa 15 minuuttia. Lopuksi nauti sämpylöistä :)


                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti