keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Kuppikakkutikkarit

 Moikka! Päätin tossa synttäreiden kunniaksi väsätä vähän tikkareita mutta kakkutaikinan muodossa. Laitetaas tähän ohje niin voitte itsekin tehdä näitä herkkuja:

   Kuppikakkutikkarit n. 10 kpl

Kääretorttutaikina:

2 kananmunaa 

1dl sokeria

1- 1 1/2 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja laita uunipelti valmiiksi. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan perunajauhot ja leivinjauhe, sekoita. Kaada taikina pellille ja laita uuniin 5-8 minuutiksi. Kun se on valmis anna jäähtyä kokonaan. 

Taikinarahkaseos:

1 1/2 dl rahkaa tai tuorejuustoa. (mikä tahansa maku käy)

Vähän sokeria tai vaniliasokeria jos haluaa.

200g suklaa tai muuta kuorutetta

Nonparelleja

Murenna kääretorttupohja kulhoon ja lisää rahka sekaan (älä laita kaikkia rahkoja kerralla jotta näet että tuleeko siitä sopivaa, ei saa tulla liian kosteaa). Muotoile palloja massasta ja laita pakastimeen 15 min, näin niitä on helpomi käsitellä.

Sulata suklaa tms kulhoon jotta voit kastaa tikkarit sinne. 

Ota pakastimesta ja tarvittaessa muotoile lisää niitä jos haluat erikoisempia muotoja, mutta muista että tällöin sinun pitää laittaa takaisin ne pakkaseen. Laita ensin tikku suklaaseen ja pallo päähän. Kasta pallo suklaaseen ja laita nonparelleja päälle. Anna kovettu vähintään 1 tunti ja sitten voitkin herkutella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti