perjantai 24. joulukuuta 2021

Itse tehtyjä karkkeja

 Heippa! Tässä postauksessa jaan teille fudgen teko ohjeen, joka sopii esimerkiksi joulun tai uuden vuoden juhlintaan. Mennäänpä suoraan ohjeeseen niin pääsette tekemään näitä:

Fudge

1 prk kondensoitua maitoa

200 g tummaa suklaata

300 g valkosuklaata 

1/4 tl suolaa

3 rkl pikakahvia halutessaan (silloin niistä tulee capucsino-fudgeja)

Vuoraa  vuoka (18x 23 cm) voi olla isompiki tai pienempi leivinpaperilla. 

Ota tummaa suklaata 4 palaa talteen, rouhi ne valmiiksi että ne saa koristeeksi. Laita kattilaan 2 dl kondensoitua maitoa, laita loput tummat suklaat sinne, 100 g valkosuklaata (kahvijauhe) ja suola. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes massa on tasaista. Kaada vuokaan nopeasti sillä se jähmettyy äkkiä, tasoita pinta.

 Mittaa puhtaaseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa ja loput valkosuklaista. Tee sama prosessi kuin äsköiselle. Kaada seos tummansuklaan päälle, tasoita ja koristele suklaarouheella.

Jäähdytä vähintään 2 tuntia ennen leikkaamista.

Syö ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti