Moi! Tällä kertaa päätin tehdä mangojuustokakun joka sattuu olemaan lemppari juustokakkuni. Kun sen osaa tehdä oikein niin lupaan että tulet tekemään sitä aina vain uudestaan sattumoisin tein tätä viimeksi maaliskuussa rippijuhliini. Mutta mitäpä nyt jarittelemaan siirrytään ohjeeseen. Ohje on 25cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
Keksipohja
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Hyydyke
200 g maustamatonta tuorejuustoa 2.5 dl vispikermaa
1-2 rkl vettä (1rkl jauhe 1-2 rkl lehti) 4 liivatelehteä/ 2 tl liivatelehtijauhetta
1dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
Mangopäälinen
200 g mangososetta (pilttipurkki)
2 liivatelehteä/ 1 tl liivatejauhetta
Mangoviipaleita koristeeksi tai pieniä strösseleitä
Ohje: Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi. Kaada sulannut rasva keksien sekaan ja sekoita tasaisesti. Kaada seos vuokaan ja levitä ja painele tasaisesti. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet hyydykkeen.
Laita liivatelehti/-jauhe kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vinkki kannattaa suoraan laittaa kattilaan kylmä vesi ja liivate. Kaada kulhoon tuorejuusto ja sokerit. Ja sekoita ne keskenään. Vatkaa kerma. Kun liivate on ollut 5 min vedessä laita kattila levylle ja pistä lämpiämään siksi aikaa kunnes liivate on sulannut, kun se on sulannut niin kaada se tuorejuuston sekaan ohuena vanana koko ajan sekoittaen. Sen jälkeen laita vatkattu kerma sekaan ja sekoita. Nosta vuoka jääkaapista ja kaada hyydyke keksien päälle tasaisesti. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin ainakin 4-6 tunniksi. Kun se on ollut 4-6 tuntia jääkaapissa rupea tekemään päälys. Laita liivatteet samallalailla kuten hyydykkeessä. Kun liivate on valmis niin sekoita liivatteen joukkoon mangosose. Kun se on sekoitettu niin kaada päälys hyydykkeen päälle ja levitä tasaisesti. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin ainakin 4 tunniksi. Kun se on valmis voit sen halutestasi koristella. Makoisia hetkiä juustokakkujen parissa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti