4 munaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
2 rkl vehnäjauhoa
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 prk piparkakkurahkaa (tai jotain muuta rahkaa)
1 rkl sokeria
Ganache-kuorrute
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa leivontasuklaata
Halutessasi voit koristeeksi laittaa nonparelleja, tomusokeria ja kaakaojauhetta.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon sekaan vähitellen koko ajan vatkaten. Kaada taikina leivinpaperille vuorratulle korkeareunuiselle pellille, tasoita pinta ja paista uunissa 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällä oleva leivinpaperi varovasti. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää piparkakkurahka (tai joku muu rahka) ja vatkaa kiinteäksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri torttu tiiviiksi leivinpaperin sisään ja nosta jääkaappiin odottamaan. Tee kuorrute laita kulhoon pieniksi paloiksi pilkottu suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä huoneenlämöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Leikkaa tortun päästä sentin paksuiset palat ja aseta viipaleet tortun päälle koristeeksi. Levitä kuorrute tortun päälle ja halutessasi odota vähän aikaa kuorrutteen jäähtymistä ja vedä lusikalla puunkuorikuviointi. Viimeistele kaakaojauheella, tomusokerilla ja nonparelleilla. Viimeiseksi hommaksi jäi syöminen ja sen nauttiminen. Suklaisia herkkuhetkiä kaikkille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti